Rapoarte detaliate

Dupa trimiterea fiecarei campanii, ai acces la raportul aferent, vizualizand astfel statusul fiecarui SMS expediat.

* In urmatoarele 96 h de la trimiterea campaniei, operatorii incearca din nou sa trimita SMS-urile (ce nu au fost inca raportate ca fiind livrate). Statusul unui SMS poate fi updatat in acest interval (de 96 h), astfel ca raportul este considerat final cel descarcat la 96 h de la trimiterea campaniei.


Pentru a accesa Rapoartele detaliate pentru mesajele trimise / primite acceseaza Rapoarte -> Detaliere Mesaje -> Trimise / Primite.


Status livrare mesaje:

  - Destinatarul are telefonul inchis / probleme cu telefonul mobil / nu se afla in aria de acoperire. 

  - Se reincearca trasmiterea lui catre destinatar. In functie de valoarea introdusa ca parametru de valabilitate, se va reincerca transmiterea SMS-ului in functie de algoritmul de reincercare al operatorului / destinatarului. Implicit se incearca livrarea acestuia catre destinatar, timp de maxim 3-4 zile.

  - Mesajul a fost respins de catre operator. Numarul introdus este incorect (nu a fost configurat de catre operatori), sau pur si simplu, nu mai exista (a fost dezactivat).

  - In cazul in care acel numar aflat candva in status respins, urmeaza sa fie reactivat, este foarte posibil sa fie vorba de alt client. (perioada dupa care un numar inactiv se poate reactiva si intra din nou in circuitul comerical, este de 6 luni de zile).

 - Destinatarul are telefonul inchis / probleme cu telefonul mobil / nu se afla in aria de acoperire, iar mesajul nu a putut fi preluat in status-ul eroare temporara.

 - Mesajul nu a fost livrat in termenul maxim de reincercari specific fiecarui operator (maxim un interval de 4 zile calendaristice), cel mai probabil clientul se afla in afara retelei, are telefonul inchis sau numarul respectiv nu mai este activ (a fost dezactivat recent).

Acesta actioneaza mai mult ca un flag, flow-ul fiind urmatorul:

- Se trimite un mesaj catre web2sms.

- web2sms receptioneaza mesajul si il livreaza catre operatorul GSM.

- Mesajul nu este livrat pentru ca numarul este portat. In acest caz mesajul primeste status 14.

- web2sms va updata reteaua de care apartine numarul de telefon si va retrimite mesajul

- Mesajul respectiv nu este taxat si in schimb este retrimis automat catre operatorul de telefonie mobila curent, identificat, in urma portabilitatii. 


Astfel, in raportul detaliat pentru un numar la care aveti status-ul "Verificare portabilitate" (netaxabil) se va regasi inca un mesaj avand stats-ul de livrare final (taxabil).


- Acest status este rar intalnit fiind generat in general de faptul ca anumite range-uri de numere isi modifica reteaua de care apartin sau sunt retrase din folosire.

- Astfel in cazul acesta este posibil ca eroarea sa fi fost generata de faptul ca anumite range-uri de numere de la operatorul Zapp au fost preluate de operatorul Cosmote iar aceasta informatie nu a fost propagata la toti messageCarrier pe care ii folosim.

- Eroarea nu este una a sistemului web2sms.ro ci una care rezulta din faptul ca in acest moment aceasta operatie de migrare/renuntare are loc intre Zapp si Cosmote.


- Acest status reprezinta anularea SMS-urilor la nivelul aplicatiei web2sms si mutarea lor la SMSC-ul COSMOTE.

- Este o situatie punctuala care urmeaza a se solutiona imediat ce toate aspectele legate de mutarea range-urilor de numere de la Zapp la Cosmote se va fi terminat cu succes.

- Toate SMS-urile regasite in aceste status-uri nu se factureaza.


Status 16 - Numar incorect