Trimite campanii cu acelasi mesaj1.  Se acceseaza SMS -> Campanie noua -> tab-ul "Campanie cu acelasi mesaj".

2.  Introdu numele campaniei (nume unic)

3.  Incarca fisierul ce contine numerele destinatarilor - poti incarca un fisier de tip text (.txt), comma separated values (.csv), sau Microsoft Office Excel (.xls).

    * Daca ai Sabloane SMS definite, il poti selecta pe cel dorit.

    * Numele coloanelor si numerotatia de mai jos sunt doar cu caracter explicativ, pentru a intelege cat mai bine forma finala a fisierului ce urmeaza a fi incarcat. NU se completeaza in fisierul final.

4.  Introdu textul mesajului - este textul ce se va trimite prin SMS

*In caz ca au fost introduse caractere speciale in corpul mesajului (ex: diacritice) un mesaj de atentionare va informeaza asupra acestui lucru. Recomandarea noastra este sa eliminati aceste caractere in transmisiile SMS, insa daca este strict necesar acest lucru, bifa respectiva trebuie sa fie bifata.


5.  Selecteaza tipul mesajului pe care doresti sa il trimiti - SMS simplu, SMS-uri concatenate. Mai multe informatii aici.

6.  Selecteaza expeditorul - Daca ai eticheta personalizata, poti alege sa trimiti de pe aceasta. De asemenea, o poti selecta pe cea dorita, in cazul in care ai mai multe etichete configurate pe contul tau.  

Daca nu ai inca expeditor implementat, va aparea default numarul scurt pe care il ai asociat contului tau (de ex.nr 1889) de pe care se trimit sms-urile.

7.  Trimite incepand cu data. Programeaza ca SMS-ul sa plece cand doresti.

Nota: Trebuie sa ai in vedere ca intervalul pentru livrare SMS-uri acceptate de catre operatori este: 08:00 - 22:00. SMS-urile ce nu se trimit in acest interval sunt reprogramate sa se trimita in mod automat in ziua urmatoare la ora 08:00.


8.  Rata transmisie -  reprezinta viteza de transmitere a SMS-urilor, cea configurata default fiind de 1 SMS / secunda.

9.  Valabilitatea mesajelor - In cazul in care impui restrictii privind statusul campaniei, alege perioada de valabilitate a acesteia. Selecteaza statusul implicit daca nu ai restrictii privind valabilitatea acestora. 

10. Apasa Butonul "Incarca...".

Vei fi directionat catre un pas intermediar de pre-procesare a fisierului.

Aici se vor elimina numerele de telefon invalide (incorecte) / duplicate sau liniile goale din fisier. Aceste mesaje nu se vor trimite, implicit, acestea nu se vor factura. 


Vei putea descarca log-urile cu numerele de telefon invalide / duplicate sau vei putea urmari daca textul mesajelor este cel dorit. 

De asemenea este furnizat si un cost aproximativ al campaniei SMS ce urmeaza a fi programata.

Ca optiuni finale poti alege sa primesti atat raportul intermediar cat si cel final pe adresa de e-mail asociata contului tau web2sms.


Daca nu mai sunt modificari de facut, si toate informatiile sunt configurate, pentru a programa campania dorita, apasa Programeaza. 


*Pentru mai multe detalii privind statusul campanilor active / finalizate, mergi la SMS -> Listeaza Campanii