Definitii

Serviciul de mesaje scurte (SMS) este un serviciu de comunicare standardizat in retele mobile GSM, folosind protocoale de comunicare care sa permita schimbul de mesaje text scurte intre telefoanele mobile. Serviciul permite de asemenea ca mesajele scurte sa fie trimise din interfata web catre un telefon mobil.


In functie de numarul de caractere ale mesajului, distingem 2 tipuri de SMS-uri:

1. simplu - mesajul nu contine mai mult de 160 caractere

2. concatenat  - mesaje de pana la 39015 caractere care ajung concatenat ca un singur mesaj pe telefonul destinatarului (un sir compus din mai multe SMS-uri; un SMS este taxat astfel la fiecare 153 caractere)

*Aplicatia web2sms detecteaza automat cand se depasesc cele 153 de caractere si afiseaza un mesaj informativ referitor la numarul total de SMS-uri care vor fi taxate.


*OBSERVATIE! Alfabetul default utilizat de catre serverul nostru este Latin ISO-8859-1 (fiecare caracter are asociat un octet).


Daca in textul mesajului se regasesc caractere speciale (ex: diacritice,  “ ,  – , ˜ , ™ , € , sau altele) care nu se gasesc in alfabetul standard, se va folosi alfabetul extended (unde fiecare caracter este reprezentat pe 2 octeti), atunci, implicit lungimea mesajelor SMS se va reduce la 70 (63 de caractere pentru mesajele concatenate).


Expeditorul (Eticheta) - Alfanumeric si cu o limita de 11 caractere (ce include spatiile), eticheta poate fi personalizata la cererea clientului. SMS-ul nu mai apare ca fiind expediat de pe un numar scurt, avand o eticheta personalizata.

Numar scurt - Compus din 4 cifre, numarul este alocat de catre companie in regim share sau la cerere, in regim de numar propriu.

Sablon SMS -  Este mesajul text predefinit utilizat ca template pentru a castiga timp, dar si pentru a asigura coerenta comunicarii cu clientii.

SMS-MO (Short Message Service Mobile Originated) - SMS expediat de pe un telefon mobil catre un numar scurt.

SMS-MT (Short Message Service Mobile Terminated) - SMS expediat de la un numar scurt prin intermediul unei aplicatii catre un telefon mobil.


Serviciile de bulk SMS sunt in principal utilizate in scopuri de marketing si publicitate, ce permit utilizatorilor trimiterea de SMS-uri in volume mari, utilizand o rata mare de transfer.  Echipamentele web2sms sunt in permanenta testate la volume tot mai crescute pe secunda, asigurand astfel conditii optime clientilor nostri.


Transforma clientul tau de email intr-un instrument de trimis SMS-uri. Este suficient sa trimiti un email catre adresa alocata cu textul mesajului in subiectul emailului, cu cheia de securitate in corpul email-ului si cu numerele de telefon catre care doresti sa trimiti SMS in fisierul atasat.

Serviciul de Mail2SMS furnizat de catre WEB2SMS presupune utilizarea unei tehnologii avansate care sa interconecteze cele doua componente devenind astfel un serviciu de mobile marketing extrem de util.


Portabilitatea numarului este facilitatea oferita utilizatorilor de a isi schimba furnizorul de servicii de telecomunicatii (reteaua) fara a fi nevoiti sa isi schimbe si numarul de telefon. Astfel, un numar de telefon nu mai determina neaparat reteaua din care face parte si pentru ca serviciile de transmitere de SMS-uri sa functioneze corect, agregatorul avand acces in timp real la o baza de date ce contine numerele portate.